Megszülettek az EuroSkills 2018 középdöntő eredményei

Március 18-án a Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia 2017 rendezvénnyel párhuzamosan lezajlott a Euroskills 2018 magyarországi válogatójának középdöntője vállalati rendszerüzemeltető kategóriában. A versenyen 11 fiatal reménység, valamint a WordSkills 2017 nemzeti válogatójának döntőjét megnyert Varga Ákos mérte össze a tudását.

Idén először, nem csapatversenyre hívtuk meg a fiatal informatikusokat, hanem egyéni megmérettetéseken vesznek rész a válgató során. A verseny továbbra is a Cisco hálózati, a Windows és a Linux szerver ismereteire és a válogató során kiadott anyagok elsajátítására helyezi a hangsúlyt. Az értékelésnél azonban minden versenyzőnél, a három szakterületen külön-külön elért eredményei közül csak a legjobb két részterület eredménye számít a pontozásba.

A verseny végeredménye a fenti számítások alapján:

  1. Orodán Tamás
  2. Mészáros Dániel Béla (Szolnoki Műszaki SZC Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziuma)
  3. Déri Levente (Szegedi Tudományegyetem)
  4. Deák Dániel (Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
  5. Zelenák Gábor (Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma)
  6. Pintér Krisztián (Budapesti Műszaki SZC Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakgimnáziuma)

A középdöntőből továbbjutott 6 versenyző április 24. és 26. között a Szakma Sztár rendezvényen megrendezésre kerülő döntőben csap ismét össze. Az itt legjobban teljesítő 4 versenyző egy 6 hónapos szakmai tréningen vesz majd részt. A felkészítő végén közülük kerül ki a EuroSkills 2018 csapat két tagja. Rájuk egy újabb 6 hónapos intenzív felkészítés vár és a lehetőség, hogy hazai közönség előtt képviseljék Magyarországot a vállalati rendszerüzemeltető kategóriában.

Gratulálunk a 6 döntőben jutott versenyzőnek és a felkészítő iskoláknak, tanároknak! Szurkoljunk együtt a fiataloknak a döntőben! Találkozzunk április végén a Hungexpon!

 

Kapcsolat

HTTP Alapítvány
1123 Budapest
Csörsz utca 45.

E-mail: es2018@netskills.hu
Telefon: 1-225-4600

 

A WorldSkills és EuroSkills
versenyek hivatalos szakmai
szponzora a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
megbízásából a

 

Copyright © 2017, HTTP Alapítvány