A SkillsHungary program

A SKILLSHUNGARY PROGRAM

 

2010. november 26-án a Magyar Kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara között történt megállapodás és a szakképzésről szóló 2011. évi 187. törvény szerint 2011-től a WorldSkills és a EuroSkills versenyekkel kapcsolatos feladatokat a Kamara végzi és képviseli Magyarországot a WorldSkills International szervezetében. Magyarország eddig összesen 4 WorldSkills (2007 Shizuoka, Japán, 2009 Calgary Kanada, 2011 London, Egyesült Királyság, 2013 Lipcse Németország) és 4 EuroSkills versenyen (2008 Rotterdam, Hollandia, 2010 Lisszabon Portugália, 2012 Spa-Francorchamps, Belgium, 2014 Lille, Franciaország) vett részt.

 

Az egyes szakmák szponzorai a Kamarával együttműködésben szervezik meg a hazai válogatóversenyt, és végzik a kiválasztott versenyzők felkészítését a nemzetközi versenyre. Az informatikai szakmákban mind az EuroSkills, mind a WordSkills esetében a HTTP Alapítvány a szakma hivatalos szponzora, de a háttérben olyan elkötelezett iparági támogatók vannak, mint pl. a Microsoft, a Cisco, az IT Services vagy T-Systems. A szponzor delegálhatja azt a szakértőt is, aki a nemzetközi versenyen a zsűri tagjaként részt vesz. A HTTP Alapítványt és Magyarországot a 2007-es japán WorldSkills óta Sisák Zoltán képviseli.

 

A SkillsHungary program egyre javuló versenyeredményei mellett kiemelkedő sikerként könyvelheti el, hogy Budapest elnyerte a 2018-as EuroSkills rendezési jogát!

További információk a SkillsHungary honlapján találhatók.