Skills Junior verseny az informatikai rendszerüzemeltető kategóriában

A Skills IT konzorcium a most zajló WorldSkills Shanghai 2021 válogatóval párhuzamosan, de formailag attól elkülönülő versenyt hirdet az informatikai szakgimnáziumban tanuló 11-es és 12-es tanulók számára Skills Junior néven az informatikai hálózati rendszerüzemeltető kategóriában. A megmérettetésen a WorldSkills és az EuroSkills versenyek informatikai rendszerüzemeltető kategóriájának témaköreiben, de a korosztály iskolában eddig megszerzett tudásához igazodó szintű feladatokat kell megoldani.
 
A cél, hogy a szakgimnazisták belekóstolhassanak a skills-versenyek hangulatába, illetve inspirációt és tapasztalatot szerezzenek a későbbi vetélkedésekhez, ahol már a nemzetközi versenyen történő részvételért szállhatnak majd harcba.
 
A Skills Junior verseny egyúttal remek felkészülési lehetőséget kínál a közelgő szakmai érettségi hálózati feladatrészére, így a 12-es diákoknak különösen ajánljuk.
 
A verseny kétfordulós:
 • Az első fordulóra 2020. február 6-án, csütörtökön kerül sor. A megmérettetés kizárólag online módon, tesztek és szimulációs feladatok formájában zajlik.
 • A verseny döntőjének tervezett időpontja: 2020. február 21. Erre ez előző fordulóban legjobban teljesítő 12 fő kap meghívást. A fináléban virtuális, valamint szimulált eszközök segítségével kell a diákoknak számot adniuk tudásukról.
 • A nevezés feltételei:
  • A versenyre az informatikai szakgimnáziumokban 11. és 12. évfolyamon tanuló fiatalok nevezhetnek.
 • A verseny témakörei:
  • Hálózati ismeretek:
   • A szakgimnáziumok hálózati ismeretek I. tantárgy 10. és 11. évfolyamának anyagára épülő tesztet, valamint hálózati szimulációs feladatot kell megoldani. 
  • Linux ismeretek:
   • Mivel ez a korosztály még nem tanult Linuxot eddig, ezért a jelentkezők számára egy online tananyagot biztosítunk, ami önállóan, néhány óra alatt átolvasható, megtanulható és begyakorolható. A tananyag beépített virtuális gépet tartalmaz, így a megszerzett ismeretek azonnal ki is próbálhatók a gyakorlatban. A verseny során kizárólag a tananyagban szereplő ismereteket kérjük számon, gyakorlati feladat elvégzését is igénylő teszt formájában.
  • Windows ismeretek:
   • Windowshoz kapcsolódó ismeretei mindenkinek vannak, de ezen a területen is szeretnénk egy kicsit túllépni a felhasználói szintű tudáson. A jelentkezők ehhez a területhez is kapnak néhány rövidebb felkészülési anyagot, ami segítségükre lesz a versenyfeladat megoldásában.

Díjazás: A verseny első hat helyezettje értékes tárgyjutalomban részesül. 

Jelentkezési határidő: 2020. január 28.

 

 

Kapcsolat

HTTP Alapítvány
1123 Budapest
Csörsz utca 45.

E-mail:ws2021@netskills.hu
Telefon: 1-225-4600

 

A WorldSkills és EuroSkills
versenyek hivatalos szakmai
támogatója a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
megbízásából a
Skills IT konzorcium. Konzorciumvezető:

 

Copyright © 2019, HTTP Alapítvány