Webfejlesztő

A Skills IT konzorcium, - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával – 2020. január és április között rendezi meg a WorldSkills Sanghai 2021 szakmai világbajnokság hazai válogatóját a webfejlesztő (Web Technologies) kategóriában.

A háromfordulós válogatóversenyen dől el, hogy ki képviselheti Magyarországot a versenyszámban.

A versenyen nem elsősorban a már megszerzett szakmai tudásotokra leszünk kíváncsiak, hanem sokkal inkább arra, hogy mennyire vagytok képesek gyorsan megtanulni és sikerrel alkalmazni az új ismereteket, valamint arra, hogy mennyire vagytok szorgalmasak és kitartóak.
 

A válogatóversenyen történő eredményes szerepléshez a jelentkezőnek az alábbi feladatok elvégzésére kell képesnek lennie:

  • egyszerűbb grafikai feladatok elvégzése tetszőlegesen választott szoftverrel (pl. Photoshop, GIMP)
  • egyszerűbb reszponzív weblapok tervezése és kivitelezése (HTML/CSS)
  • egyszerűbb frontend fejlesztési feladat JavaScript segítségével
  • egyszerűbb szerveroldali feladatok programozása egyénileg választott programnyelv segítségével

A verseny háromfordulós lesz:

  • A februári első fordulóban maximum egy-két napos munkát igénybe vevő kliens oldali projektfeladatot kell elkészíteni, elsősorban HTML/CSS és JavaScript felhasználásával.
  • A legjobb 6 versenyző kap meghívást a március 6-án sorra kerülő középdöntőre.
  • döntőre április 20. és 22. között kerül sor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakma Sztár rendezvényének keretében. Erre már csak a legjobb 3 versenyző kap meghívást. A záró fordulóban a nemzetközi versenyhez hasonló összetett feladatot megoldani. A döntősökre nagy értékű nyeremények is várnak.

A kiválasztott versenyző felkészítése a nemzetközi versenyre már 2020. májusban elkezdődik. Ennek során otthoni készülésre és néhány egynapos helyszíni tréningre kerül sor. A szkami világbajnokság előtti 6 hónap intenzív felkészítéssel telik majd. Mindez azt jelenti, hogy a versenyző a megélhetést is biztosító ösztöndíjas juttatás mellett teljes munkaidőben és folyamatosan készül a versenyre.

A nevezés feltételei:
Olyan fiatalok jelentkezhetnek a versenyre, akik 2021-ben még nem töltik be a 23. életévüket, vagyis akik 1999. január 1-jén vagy azt követően születettek.
Iskolai végzettséggel kapcsolatos elvárás nincs, de az eredményes szerepléshez a fent részletezett témakörökben legalább alapszintű jártasság szükséges.
 
Jelentkezési határidő: 2020. január 28.
 

 

Kapcsolat

HTTP Alapítvány
1123 Budapest
Csörsz utca 45.

E-mail:ws2021@netskills.hu
Telefon: 1-225-4600

 

A WorldSkills és EuroSkills
versenyek hivatalos szakmai
támogatója a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
megbízásából a
Skills IT konzorcium. Konzorciumvezető:

 

Copyright © 2019, HTTP Alapítvány